11 sep 2023

Lichtjesavond 3 november

Voor de derde maal zal op de begraafplaats en in de PKN kerk in Havelte de lichtjesavond plaats vinden. De organisatie gebeurt gezamenlijk door de PKN kerk en begrafenisvereniging De Laatste Eer te Havelte.

U heeft deze avond de gelegenheid om op de gemeentelijke begraafplaats een glazen potje met waxinelichtje te plaatsen bij het graf van een dierbare(n). Voor degenen die elders een dierbare hebben begraven of gecremeerd wordt een centraal hart gemaakt, waarin een lichtje geplaatst kan worden.

De paden op de begraafplaats zullen verlicht worden. Op de begraafplaats wordt door leden van Swingband Havelte gepaste muziek gespeeld.

Tevens zullen deze avond de brieven, tekeningen, gedichten voor overledenen, gepost in de brievenbus op de begraafplaats, in vlammen opgaan. De boodschap zal symbolisch naar de hemel gestuurd worden (de zogenoemde hemelpost).

Na de rondgang over de begraafplaats bent u welkom in de kerk. Medewerking aan dit samenzijn wordt verleend door Voices4U en Jorne Luten. De nieuw bevestigde dominee Willemien van Berkum zal als spreker optreden.

De rondgang over de begraafplaats begint om 19.00 u. onder de kerktoren. De bijeenkomst in de kerk zal ca. 19.30 uur beginnen. Wees welkom.
terug