23 mrt 2024

Aan- en aftreden ambtsdragers

Op 25 februari hebben we in de dienst afscheid genomen van Rineke Veldman als diaken en van Wim Koel als ouderling. En direct daarna konden we Els de Jonge, Sigrid Houtsma, Marileen Koning en Martijn Kirghof verwelkomen als kerkenraadsleden en tekenden Alice van Leussen, Anneberte Lubbersen en Bernard Breman voor een volgende periode bij. Mooi om deze 9 mensen in de schijnwerper te zien staan!

Voor de afscheidnemende Rineke en Wim waren er terechte dankwoorden en een prachtige bos bloemen. Els, Marileen, Sigrid en Martijn ontvingen voor het werk dat op hen wacht, woorden van Gods zegen. Voor de drie doorgaande leden en voor de vier aantredende mensen was er ieder een kaars, brandend aangereikt, ontstoken aan de paaskaars.

In de liturgie die dit omlijstte hoorden we de inbreng van de nieuwe mensen, zij mochten ieder hun eigen voorkeur in woord of lied laten klinken. Dat gaf verschillende en misschien ook wel verrassende keuzes. De verscheidenheid van onze gemeente tot één geheel gebundeld, heel mooi Willemien!
En ook mooi, na afloop zagen we veel mensen met een brede glimlach voorbij komen, begrijpelijk, want ja, het was een feestje.
 
terug