23 jun 2024

Internationale studenten

In het weekend van 21/22 september komen er twee internationale theologiestudenten naar Havelte via het Bridging Gapsprogramma. Ik heb zelf jarenlang voor het programma gewerkt en vind het heel leuk om nu aan de andere kant te staan en studenten in ‘mijn’ gemeente te kunnen ontvangen.

De studenten zullen zaterdag eind van de ochtend aankomen en zondag begin van de middag weer vertrekken. Het zou leuk zijn als ze die dagen verschillende gemeenteleden kunnen ontmoeten. Daarom ben ik op zoek naar mensen die het leuk vinden om een deel van deze tijd met de studenten op te trekken. Dat kan door je aan te bieden als gastgezin voor de beide studenten, of door ze zaterdagmiddag iets van de omgeving te laten zien of ze bijvoorbeeld zaterdagavond voor het eten uit te nodigen.

Een mooie kans voor ons als gemeente om onze visie te verbreden en te leren van studenten uit heel andere culturen en landen.

Lijkt het je leuk om gastadres voor deze twee studenten te zijn, of iets samen met deze studenten te doen, laat het me dan weten. Als het volgend contactblad uitkomt kan ik waarschijnlijk vertellen uit welke landen de studenten komen.

Dominee Willemien van Berkum
terug