21 apr 2024

Pinksteren is het 'Feest van de Geest'

Er zijn kunstwerken te bezichtigen van Janny Mensen uit Darp en van Machiel Sol uit Havelte. Tijdens deze middagen zijn de kunstenaars zelf en ook vrijwilligers aanwezig om een toelichting te geven op de kunstwerken.

Tijdens de Pinksterdienst op zondag 19 mei om 10.00 uur zullen de kunstenaars ook aanwezig zijn en iets vertellen.
Het thema is dit jaar ‘Troost’. De kunstenaars interpreteren dit thema op hun eigen manier. Zo werkt Janny Mensen met textiel en mixed media en is Machiel Sol een expressionistisch schilder.

Feest van de Geest is een landelijk initiatief dat eens in de twee jaar plaatsvindt. In de regio Overijssel-Zuidwest Drenthe worden dit jaar in 15 kerken de meest uiteenlopende kunstwerken tentoongesteld, allemaal rond het landelijke thema ‘Troost’. Feest van de Geest streeft naar verbinding tussen nieuwe kunst, architectuur van kerkgebouwen en het Pinksterfeest. Zowel kunst als geloof is: je samen verwonderen over het mysterie dat ons allemaal bindt en verwondert.

In aansluiting bij het Feest van de Geest is er op 15 mei in de Hervormde Kerk in Nijeveen een poëzieavond die om 19.30 uur begint.

Voor meer informatie over het Feest van de Geest kunt u op de landelijke website kijken, waar u ook alle informatie over de andere expositieplekken vindt. www.feestvandegeest.nl