23 jun 2024

Kerkelijk werker stelt zich voor

Geachte gemeente, beste mensen,

Mijn naam is Elly de Rover en in de jaren 70 ben ik opgeleid tot onderwijzeres en daarna als verpleegkundige in de zorg voor mensen met mogelijkheden.
Toen we in 1990 in het hoge noorden kwamen wonen en de zorg voor onze 3 kinderen het toeliet, ben ik theologie gaan studeren aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Na het afstuderen in 2001 kreeg ik de kans om een jaar als kerkelijk werker in een wijkgemeente van Assen te gaan werken. Hoewel ik mijzelf echt niet in een gemeente zag werken, laat staan op een preekstoel zou staan, greep ik deze kans met beide handen aan, om te ervaren hoe dat zou zijn en of ik dat wel zou kunnen. En….Ik werd zo geraakt, werd zo enthousiast, ….dit was wat ik wilde…. naast mensen staan, bijstaan, ondersteunen, samen lachen, huilen, een stukje oplopen, samenwerken in Gods gemeente……

Daarna ben ik met heel veel plezier in verschillende gemeenten voor langere tijd werkzaam geweest. Ruim 2 jaar geleden kwamen mijn man en ik in Havelte wonen om hier samen oud te worden.

Mijn man was al snel volop voor de kerk hier aan het werk en ik was nog aan het afscheid nemen van het arbeidzame leven.

Totdat… totdat ik werd gevraagd om vanaf januari dit jaar tijdelijk de gemeente bij te staan in de vacaturetijd voor een kerkelijk werker, voor de diensten in de Molenhof, Samenspraak in Sanniek, bezoekwerk, mensen bijstaan in ziekte en verdriet…...

Dat wilde ik wel, tijdelijk, ….

Bovendien een manier om snel in te burgeren, toch?!

Maar wederom werd ik gegrepen door het contact met de mensen, werd ik geraakt. Ik voelde mij weer opleven, kreeg er weer zoveel energie van en….op de valreep toch die sollicitatiebrief geschreven.

Op eerste Pinksterdag ben ik als ouderling-kerkelijk werker in de PG Havelte e.o. bevestigd. Het was een prachtige dienst. En ik ben dankbaar en blij dat ik ook in deze gemeente mag werken om het vuur van Gods gemeente brandende houden.

Samen met u, samen met ds. Willemien van Berkum, samen een weg zoeken in veranderende tijden met hulp van het vuur van de Geest, waarmee wij gezegend zijn. Fantastisch toch?

Elly de Rover
Kerkelijk werker
 
terug