A- A A+

Header PKN

Routekaart voorjaar 2023

Ondertussen, onderweg.... Op de lerende weg....

 

Na een heel succesvol najaar met volle zalen en inspirerende verhalen en discussies ligt nu het voorjaarsprogramma op de lerende weg. Welke halteplaatsen gaan we aandoen, welke inspiratie doen we op?
Na een fitte start met het dorpsgesprek van Gerard Nijboer zijn we in een stevige wandelpas de weg weer verder opgegaan en hebben een paar nieuwe punten op de kaart aangestipt. We hopen dat jullie hierover net zo enthousiast zijn en nieuwsgierig naar worden als wij, zodat we elkaar weer snel gaan ontmoeten.
Uiteindelijk is dat toch ook waar de lerende weg over gaat; aangeraakt en geïnspireerd worden door verhalen, door nieuwe inzichten en ontmoetingen.
Dat kan op de volgende momenten:
Op 16 april spreken Marianne de Graaf en Jacqueline Eggink over hun missie om geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te bannen. De soroptimistenclub de Reestlanden, waar zij toe behoren zet zich hier lokaal en wereldwijd voor in. Meer hierover elders in dit kerkblad.
Dan op 21 mei een preek van de leek! Vorig jaar als initiatief gestart en dit jaar een mooi vervolg met een ode aan de koe! Ria Duiven uit Wapserveen neemt ons mee in de wereld van bilogische veehouderij en deelt haar passie hierover.
De volgende stop is op 11 Juni. Voor opa’s en oma’s, papa’s en mama’s, en vooral ook voor kinderen! We gaan filosoferen over levensvragen met Sabine Wasssenberg. Zij is schrijver van het prachtige prentenboek De Zoon van de Gazelle. Hierin lees je het verhaal uit de 12e eeuw van islamitisch filosoof Ibn Tufayl, waarin een jongen opgroeit op een onbewoond eiland en gaat filosoferen over alles wat hij ziet. In een workshop neemt ze ons, en vooral ook de kinderen mee op deze reis. Interactief en vooral leuk voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar. En natuurlijk de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s die ook wat willen leren over de levensvragen en hoe je daarover in gesprek kunt gaan.
 

Precieze tijden vind je verderop in de agenda, de locatie is kerk Uffelte of kerk Havelte, zie agenda.
Pauline van der Zee, Hans Zijlstra
Volg ons op facebook: Lerende weg PKN Havelte 😊of mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Kerkdiensten

zo 04 juni 2023 10:00 uur
Ds. R. Kok, Nijeveen
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 11 juni 2023 10:00 uur
Dhr. J. Koops, Kollum
Clemenskerk, Havelte en Online

Ook in de kerk

za 10 juni 2023 11:00 uur
Inzameling voedselbank
Clemenskerk, Havelte
zo 11 juni 2023 15:30 uur
Lerende weg
Clemenskerk, Havelte