Kerkelijke Organisatie

Kerkenraad

De gemeente wordt bestuurd door de kerkenraad waarin de leden van de 3 colleges (ouderlingen, diakenen en kerkrentmeesters) en de predikant zitting hebben. Twee kerkenraadsleden zijn belast met resp. het voorzitterschap en het scribaat. Het moderamen (dagelijks bestuur) wordt gevormd door een lid van ieder college (waaronder de voorzitter van de kerkenraad), de predikant en de scriba. Het moderamen bereidt de agenda voor de kerkenraadsvergadering voor; in de kerkenraadsvergadering worden uiteindelijk de beslissingen genomen.

De kerkenraad vergadert ca. 10 maal per jaar.

Elke zondag is er om 10.00 uur een kerkdienst.

• Op de eerste zondag van de maand (behalve in de maanden juni, juli en augustus) is er kerk in Uffelte, Schoolstraat 5;
  • Op de overige zondagen is er kerk in de Clemenskerk in Havelte, hoek Kerklaan - Uffelterkerkweg.

De communicatie met de gemeente vindt plaats op verschillende wijzen:

• Contactpersonen: De gemeente is verdeeld in een 40-tal secties, waarbinnen een contactpersoon functioneert. Zij zijn het aanspreekpunt voor de mensen, die in die sector wonen, bij 'lief en leed'.
  • Gemeenteavond: Minimaal eenmaal per jaar is er een gemeenteavond waar informatie over de gang van zaken wordt gegeven en waar de gemeenteleden worden gehoord.
  • Groot-huisbezoek: in onze gemeente komen we als wijk/sector bijeen om, o.l.v. de predikant over geloof en kerk te praten. Het streven is om dat eens in de twee jaar te doen.
  • Kerkblad: 1x per maand verschijnt het 'Contactblad voor de Protestantse gemeente te Havelte'. Naast de meditatie van de predikant en de vermelding van de kerkdiensten, wordt de gemeente  geinformeerd over actuele zaken, die spelen in de kerk.
  • Startkrant: in augustus/september van elk jaar verschijnt de Startkrant. Daarin worden de activiteiten voor het komende seizoen vermeld, daarin presenteren de diverse commissies en werkgroepen zich en daarin staat de sectorindeling van de gemeente, met vermelding van de contactpersonen voor die sectoren.

Kamer van Koophandel nummer Kerkrentmeesters

Het5 KvK-nummer van het College van Kerkrentmeesters is: 76401103