04 feb 2024

‘DE VAART’ VAKANTIEWEEK 2024

Leden van gemeenten aan de Vaart, van Assen tot Meppel, kunnen samen op vakantie.

Deze vakantie vindt plaats in het mooie zorghotel  op landgoed Hydepark in Doorn. De Diaconieën van de Protestantse Kerk in Nederland en het vakantiebureau verzorgen hier vakanties voor mensen die zorg nodig hebben. De accommodatie is prachtig gelegen op een oud landgoed te midden van de Utrechtse Heuvelrug.

Wie komen voor deze vakantie in aanmerking:
  • Mensen die niet zo gemakkelijk alleen op vakantie gaan en geen of weinig zorg nodig hebben. Dit zijn veelal mensen die nog zelfstandig wonen , in een aanleunwoning of verzorgingshuis.
  • Ouderen, al dan niet met een haperende gezondheid.
  • Mensen jong en/of oud , die zijn aangewezen op zorg en/of rolstoel gebonden zijn.
  • Echtparen waarvan man of vrouw zorg nodig heeft en de ander nog vitaal is.

Heeft u belangstelling voor deze vakantieweek of kent u iemand die ervoor in aanmerking zou willen komen, meldt u aan bij de diaconie voor 15 maart.

U kunt zich opgeven, of nadere informatie vragen bij de diakenen
Alice van Leussen tel. 0521-342280 en Anneke Mulder tel. 0521-852398

Èn Vrijwilligers gezocht!
Voor de continuïteit van de vakantieweek zijn we op zoek naar vrijwilligers die de 45  gasten uit Drenthe een onvergetelijke week willen verzorgen. Wij zoeken vrijwilligers met en zonder zorg opleiding. Ervaring met zorg voor een ander is geen vereiste, nieuwsgierigheid daarnaar of affiniteit daarmee wel. Misschien heb je al langer het gevoel: “ik denk dat ik dat wel leuk zou vinden” maar is de stap om je aan te melden nog spannend. Dit is je kans!

Als je het leuk vindt om met mensen om te gaan in een ontspannen setting, dan is deze week wellicht iets voor jou (of u). Ga mee! Meld u aan bij Alice tel. 0521-342280 en Anneke tel. 0521-852398


 
terug