woensdag 20 september 2023

Lerende weg - Leonard Cohen

Datum: 
 woensdag 20 september 2023
Tijdstip: 
 19:30
Spreker Frank Kazenbroot
Locatie: 
 Clemenskerk

Op woensdagavond 20 september wordt in de Clemenskerk van Havelte een  luisterverhaal gepresenteerd over Leonard Cohen. De dichter en zanger Leonard Cohen (1934 -2016) schreef prachtige liederen over zijn levenslange zoektocht naar zin, wijsheid en licht. Maar ook de duisternis viel hem zwaar.

Wie de naam Leonard Cohen weinig zegt kent ongetwijfeld enkele van zijn beroemde liederen, zoals “Suzanne” of “Hallelujah”. Zijn concerten waren spirituele belevenissen. Cohen bleef zijn joodse traditie altijd trouw, maar onderzocht ook christelijke, boeddhistische en hindoeïstische tradities. In zijn teksten verbindt hij eigen ervaringen met religieuze beeldspraak, waardoor thema's als liefde, eenzaamheid, verlangen en lijden opnieuw gaan leven.

Op 20 september luisteren we naar zeven van zijn mooiste liederen, en tussendoor wordt over zijn leven verteld. Het wordt een ietwat meditatieve bijeenkomst, waarin iedereen geraakt kan worden door de poëzie en de muziek. Aan het eind van de bijeenkomst is er gelegenheid om vragen te stellen en te delen wat we hebben ervaren. Na afloop is er een drankje en hapje.

De lezing wordt verzorgd door Frank Kazenbroot. Hij was lang kloosterling in de Abdij van Berne en momenteel geestelijk verzorger in een ziekenhuis. Frank is al zijn hele leven een liefhebber van de liederen van Cohen. In 2018 verscheen zijn boek: Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen.  

Praktische informatie
Datum en tijd:    woensdag 20 september, inloop 19.00 uur  aanvang 19.30 uur
Oganisatie:    Protestantse Gemeente Havelte - Lerende Weg,
Entree:    gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld
Adres:    Clemenskerk. Uffelterkerkweg 1, 7971 PP Havelte
Inlichtingen:    06 4364 1616

terug